Fotoweekeind 2009

Home/Excursie, Nieuws/Fotoweekeind 2009
Een weekendje Zuid-Limburg. (Bijna) alleen maar macro-fotografie..
 
2009 lijkt wel een echt macro jaar. Na de thema-avond en de workshop, stond het jaarlijkse NFO-weekend vooral  in het teken van macrofotografie. Wiebe had voor ons weer een leuke camping geregeld met twee stacaravans en 3 plekjes er achter waar 2 tentjes en een camper konden staan. De leden die mee deden aan dit weekend waren: Lidi, Muriel, Marit, Dini met Frank, Gerard, Hans, Jacco, Johan, Edwin, Wiebe en Olaf.
Vrijdag was het voor sommigen vroeg op om voor de ochtendspits al in Limburg te arriveren.  Anderen vertrokken na de ochtendspits of rondom het middaguur.  Degenen die wat eerder waren vertrokken waren al  bezig geweest met fotograferen, de een met wat meer succes dan de ander. Vanaf een uur of  3 ‘smiddag druppelde iedereen binnen op camping mooi Bemelen. Gelukkig kon de aanwezigheid van dames in ons gezelschap de beheerders overtuigen dat we toch niet verbannen hoefden te worden naar een andere plek.  Een koud biertje werd al snel uit de koelbox van Wiebe getrokken en werden de eerste ervaringen al gedeeld. Rond de klok van 19:00 stond de heerlijke pastamaaltijd en caesarsalade, bereid door onze chef-kok Olaf, al klaar om genuttigd te worden. Het was een half uurtje vrij stil rond het NFO-Kamp.
Later die avond werd er nog getracht een landschapje bij ondergaande zon te fotograferen maar het ideale landschap werd helaas niet gevonden.  De dag werd heerlijk buiten met een drankje en een hapje afgesloten.
Na het ontbijt op zaterdagochtend zijn we met z’n allen naar groeve ’t Rooth gegaan. Ook hier was het macro dat de klok sloeg, echter bleven de spannende onderwerpen zoals een mooie koninginnepage of vroedmeesterpad uit. De groeve was sinds een paar dagen weer in gebruik genomen en een deel van het natuurgebied was met veel geweld vernield.
Dit keer eens niet door personen die denken dat ze natuurfotografen zijn!!!!!!!!!
Om ½2 was het de bedoeling om de groeve uit te gaan en op de terugweg langs een plasje toch nog een zeldzaamheid. De geelbuikvuurpad!.  Van dit kleine beestje zijn een hoop plaatjes getrokken.
Rond de klok van 2 uur zijn we met z’n allen naar de Meertens groeve gegaan. Een gouden greep al zeg ik het zelf. Een oude groeve met veel plasjes en watertjes. Het krioelde er van de waterjuffers en andere leuke insecten en ook hier tot onze verrassing de geelbuikvuurpad. Dit beestje heeft ons veel fotoplezier opgeleverd. Helaas kon de boomvalk die voor onze ogen een libelle greep niet worden vastgelegd.
 
Sommigen konden de door Muriël geïnitieerde lokroep van een terras met en lekker biertje (Grimbergen, Westmalle Dubbel) of een frisje rondom een uur of 5 niet langer weerstaan.  De echte die-hards gingen nog even door met fotograferen om wat later op het terras aan te sluiten .  Het was goed toeven op het terras van het establishment Rembrandt zodat hier ook de avondmaaltijd (een sateetje, schnitzel, konijntje of een biefstukje) werd  genuttigd. De dag werd afgesloten met een ijsje of een kopje koffie. Eenmaal op de camping hebben we  nog een afzakkertje gedronken.
De zondag stond in het teken van inpakken en wegwezen. Als laatste locatie hebben we de Doort aangedaan om boomkikkers te fotograferen. Hoewel het aantal niet echt overhield heeft iedereen toch een plaatje kunnen maken. Maar de pret was snel over want de regen begon hier toch de overhand te krijgen. De aftocht werd aanvaard en rond het middag uur werd het Limburgse landschap vaarwel gezegd en kunnen we als club wel weer terug kijken op een weekend met  naast veel fotografie  een hoop lol en gezelligheid.
Wiebe bedankt voor het regelen van de camping en de rest voor de gezelligheid en de lol.
 
 
 
2022-04-11T19:56:08+02:00