Home

Home/Home
Home 2011-11-06T20:10:27+02:00

Objectief Natuurfoto van het jaar 2010
Overall winnaar:

Fred vd Bosch – (L07)

Met bijna een maand vertraging kon het op dinsdag 11 januari dan toch gebeuren; de verkiezing van de Objectief natuurfoto van het jaar 2010. Deze keer geen sneeuwstormen en andere weeralarmen waardoor omstreeks 19.30 de zaal lekker vol zat. Ook onze externe jury Geurt Besselink was al aanwezig en werd door Wiebe speciaal verwelkomd. Wiebe gaf aan dat Geurt jurering erg persoonlijk vond en dat hij hem had gevraagd om kritisch naar onze opnames te kijken.  Op grond van het aantal inzendingen en het aantal leden dat opnames heeft ingestuurd, is deze verkiezing ook dit jaar weer een  succes.

De publieksjurering was dit jaar voor het eerst in een ander jasje gegoten. Alle beelden zijn via onze site aan de leden gepresenteerd die vervolgens opnames konden nomineren. De 10 meest genomineerde opnames per categorie komen vanavond voorbij voor de publieksjurering. Na uitleg over het invullen van het scoreformulier, komen de beelden 2 keer voorbij. Na het invullen van he

t scoreformulier tijd voor pauze voor de meest leden. Alleen Rob en Wiebe moeten hard werken in de pauze om alle punten geteld te krijgen.

Na de pauze eerst even aandacht voor twee zaken nl. het NVN seminar met Frans Lanting en het Veluweboek van Geurt.  Daarna het woord aan Geurt.  Hij heeft alle opnames die aangeleverd zijn ontvangen. Naar zijn mening heeft het werk in de categorie ‘tele’ de hoogste kwaliteit en het werk in de categorie ‘water’ is de minste. Veel opnames die voorbij komen voorziet hij van kort commentaar zoals ‘deze opname kan mij niet boeien’. Andere opnames krijgen wat meer commentaar c.q. verbetersuggesties. Ook is hij kritisch m.b.t. het aanleveren van bepaalde opnames in de betreffende categorie. Sommige opnames vraagt hij wat aanvullende informatie over de wijze waarop de foto tot stand is gekomen en of er sprake is van een crop of niet. In één geval leiden deze vragen tot een aanpassing in zijn beoordeling. Per categorie geeft Geurt zijn top 5 (soms 6).

Daarna volgt de prijsuitreiking. In verband met het jubileumjaar heeft Olaf veel ‘goodies’ losgepeuterd. Voor alle leden is een tas met ‘goodies’ beschikbaar en er zijn veel prijzen voor de prijswinnaars beschikbaar. Wiebe benadrukt dat het bij deze verkiezing niet om de prijzen gaat maar dat dit eenmalig is i.v.m. ons jubileumjaar. Maar liefst 18 verschillende leden vielen één of meerdere malen in de prijzen.  Speciale vermelding is er voor de hoofdprijs voor de door Geurt aangewezen Objectief Natuurfoto van het jaar 2010; een fraaie landschapsopname gemaakt door Fred. Als bijdrage in ons jubileumjaar beschikbaar gesteld door iCentre een prachtige multifunctionele router/externe harde schijf,…. Op de vraag van Fred geeft Jacco aan als helpdesk beschikbaar te zijn voor vragen.

Aan het eind van de avond, keurig op tijd, bedankt Wiebe Geurt voor zijn jurering. Daarnaast een woord van dank voor Olaf en Jacco die veel tijd in de voorbereiding van deze verkiezing hebben gestoken.

Jurering Geurt Besselink

Categorie ‘Landschappen’

1ste plaats: Fred vd Bosch (L07)
2de plaats: Dini Erich – (L22)

3de plaats: Olaf Oudendijk – (L04)
4de plaats: Johan Reus – (L24)

5de plaats: Olaf Oudendijk – (L26)

Categorie ‘Macro’

1ste plaats: Joke Stuurman – (M07)
2de plaats: Wiebe Bosma – (M56)

3de plaats: Marc van Bakel – (M47)
4de plaats: Joke Stuurman – (M58)

5de plaats: Johan Reus – (M11)

Categorie ‘Tele’

1ste plaats: Edwin Rem – (T31)
2de plaats: Eric de Vroome – (T01)

3de plaats: Johan Reus – (T14)
4de plaats: Joke Stuurman – (T02)

5de plaats: Ed Stam – (T49)

Categorie ‘Water’

1ste plaats: Joke Stuurman – (W06)
2de plaats: Lidi de Boer – (W36)

3de plaats: Olaf Oudendijk – (W48)
4de plaats: Johan Reus – (W35)

5de plaats: Lidi de Boer – (W24)

 
Jurering publiek:

Categorie ‘Water’

1ste plaats: Edwin Rem – (W-37)
2de plaats: Thijs Broekkamp – (W-23)

3de plaats: Joke Stuurman – (W-06)

Categorie ‘Macro’

1ste plaats: Edwin Rem – Regenboog in IJslands landschap (M-41)
2de plaats: Joke Stuurman – (M-07)

3de plaats: Marc van Bakel – (M-22)

Categorie ‘Landschappen’

1ste plaats: Olaf Oudendijk – (L-04)
2de plaats: Fred vd Bosch – (L-47)

3de plaats: Johan Reus – (L-24)

Categorie ‘Tele’

1ste plaats: Johan Reus -(T-14)
2de plaats: Marit Korthouwer – (T-57)

3de plaats: Herman Keijer – (T-25)