Thema-avond Macrofotografie en workshop macrofotografie.

Home/Thema-avond Macrofotografie en workshop macrofotografie.
Thema-avond Macrofotografie en workshop macrofotografie. 2017-05-18T21:48:08+02:00
Twee jaar geleden werd als wens aan het bestuur geuit, om meer avonden te hebben met een thematisch invulling. In 2008 heeft Jan Smit middels zijn thema landschapsfotografie daar een eerste invulling aan gegeven.
Dit jaar was het de beurt aan Olaf Oudendijk met het thema Macrofotografie. Binnen onze club is Olaf een alom gerespecteerde macrofotograaf en mocht ook rekenen op een goede opkomst voor de thema-avond. Zo’n 20 tal leden zaten geboeid te luisteren naar de technische mogelijkheden van macrofotografie. Waar mogelijk werd het verhaal van Olaf aangevuld door Edwin Rem die op dit onderwerp ook een hoge aanzien geniet. 
Maar in de macrofotografie draait het naast het technische aspect juist om het zien van je onderwerp. Je moet dit kunnen zien en waarnemen. Middels een klein quizje werden de aanwezige leden uitgedaagd om het juiste beeld te hebben bij de getoonde foto’s. Het blijkt in sommige gevallen toch moeilijker dan men dacht.
 
Daarnaast werd er nog stil gestaan bij onderwerpen als scherptediepte, bokeh en composities.
Natuurlijk is zo’n avond met een enthousiast verhaal snel gevuld en is de informatie al snel te veel. 
Olaf heeft dan ook een handig boekje samengesteld waarin alle onderwerpen nogmaals benadrukt worden. Het handboekje is tegen kostprijs, zijnde 8 euro, bij Olaf te bestellen.
In het verlengde van de thema-avond was er dit keer ook een workshop. Het zonnige weer, de locatie de Hoep en waarschijnlijk ook de appeltaart brachten 15 leden op de been om op eerste pinksterdag om 7:00 deel te nemen. Er waren veel onderwerpen aanwezig, zoals vlindertjes, rupsjes, vliegjes, motjes, kevertjes, bloempjes etc. Dus iedereen kom goed uit de voeten. Daarnaast hebben een aantal leden nog wat zaken uitgeprobeerd door materiaal van Edwin en Olaf te lenen.
Als club kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde opzet van dit thema en danken we Edwin en Olaf voor hun inzet. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.