Verslag 11 maart 2008

Home/Nieuws/Verslag 11 maart 2008
Welkom door de voorzitter 24 leden, inclusief nieuw lid Fred van den Bosch
Over de expositie in het MCA komen lovende kritieken.
Dick Bijlsma en Joke Stuurman-Huitema hebben een Expositie: dagvlinders en macro nachtvlinders in de Zandwaaier (Schoorl) van 14 maart 2008 t/m 6 april 2008.

Edwin neemt vanavond de aftrap met zijn verplicht werk.
Hij begint stemmig met vliegende ganzen in de ochtend, en neemt ons dan mee om het probleem te onderkennen in de kwestie wat neem ik op de foto.
Een serie van dun ijs achtergebleven tussen rotsen. Een overzicht, een detail, van onderen of toch meer grafisch?
Zijn foto’s van het hoefijzermeer (Castricum) zijn zeer fraai, roerdomp in sluip gang. Een tafeleend opfladderend, 4 vliegende wilde zwanen. Tot slot nog even langs de putten en als toetje Super Zaterdag (23 Dec. 2007) maar daar later meer van.

Rob Struyk, laat ons vliegen met zijn uitgebreide kennis van vogels, van Eidereend -Roodhalsfuut – Scholekster – Kleinenburgemeester – Kuifeend – Dwergganzen tot een Sperwer op een hek, die voor hem wel gewoon blijft zitten. Zeer verrassend zijn de twee hazen in zijn serie, maar zoals een echtte vogelaar betaamt, weet Rob haarfijn het verschil tussen mannetje en vrouwtje kruisbek te platen, met een achteloze buizerd vanuit zijn luie stoel door het glas als uitsmijter.

Otte ging na enige valse starts van zijn eigen show, met de hand verder met vogelen, met een Grote Zaagbek, fraaie plaat van een net landende Reiger, baltsende Futen, Zwarte Ruiter, en macro opnames van bekertjes mos.
Zeer verassend waren de actie foto’s van Otte’s drijfjacht op Wilde Zwijnen, fraaie plaat van een hard hollende rollade mee getrokken en daarom met veel actie onscherpte zeer bijzonder.

Margreet had haar vakantie in Noorwegen zeer effectief doorgebracht door de zeer wisselende luchten met fraaie landschappen af te wisselen met foto’s van de maalstroom in de Lootten.
Zij had zelfs een s’nacht opnames gemaakt 02:00 uur T=30Sec.
Ze sloot af met een panorama serie die ze zelf gestiched had.

Jaap, bracht ons even op het verkeerde been met een foto met spiegeling.Verder de molens in Koedijk, en leuke plaatjes uit s’Graveland.

Dick had ook een paar fraaie vogels gekiekt o.a. een buizerd in de flevopolder een ransuil in het zelfde patroon als de berk waarin hij zat.een Sijs, en een voerende Specht die Olaf nog even onderhanden nam in photoshop om de groenzweem even te corrigeren.

Wiebe trakteerde ons op de flora van Jemen en specifiek het eiland Socotra, digitaal weliswaar. Ook de Egyptischegier en de Kameleon stonden er goed op.
Dini had tenslotte nog een mooi cadeau gekregen van een goede vriend, en toonde een collage foto van allemaal soorten paddestoelen op een achtergrond van een fraai bos. 
Bijzonder leuk idee!
2017-05-18T21:48:24+02:00