Verslag 13 januari 2009

Home/Nieuws/Verslag 13 januari 2009

Aanwezig zijn 28 personen waaronder 2 nieuwe gezichten.

Wiebe opent de avond en vraagt of de nieuwe personen zich kort te willen voorstellen.

 

  • Thijs 11 jaar woonachtig in Bergen. Fotografeert 1 jaar vooral natuur.
  • Paula Net als Thijs liefhebber van natuur, hoopt binnen de club informatie over de techniek te vinden en is Nikon gebruiker.

De avond staat onder leiding van Jan Hendrik en hij geeft Mart het woord voor de eerste serie van verplicht werk.


Mart laat foto’s zien die o.a. genomen zijn tijdens de afgelopen vorstperiode. De eerste serie bestaat uit opnames uit de omgeving Oudkarspel waarin een sloot terugkeert. Ook een aantal opnames met paddenstoelen valt erg in de smaak onder andere door de compositie. De meest opvallende opname was toch wel een weiland met berijpt grasland met schaduw daarin.


Wiebe laat als volgende een serie zien van opnames uit Griekenland. Zoals bekend zijn het vooral prachtige macro opnames die ons doen binnendringen in het hart van bloem en insect. Bijzonder was de opname van een vlinderstruik met daarop een zweefvlieg en daarboven nog 1 vliegend exemplaar.


Otte liet verplicht werk zien van zijn reis naar Hongarije. Het was een boeiend verslag van afwisselend landschapopnames met wetenswaardigheden en klasse vogelopnames. Onder andere de bijeneter en scharrelaar kwamen voorbij.


De laatste in het verplicht werk was Fred. Hij liet een serie zien van een tweetal reizen naar Bonaire het afgelopen jaar. Het was een afwisselende serie met landschappen en vogels.


Vrij werk was er deze avond van Dick, die opende met een merel frontaal in beeld met een gigantische rozenbottel in zijn snavel. Andere opnames waren een grutto in prachtig licht en fazanten. Joke liet werk zien van vogels, een vlucht kieviten en bontbekplevier maar ook een prachtige opname van een sprinkhaan op een paddenstoel. Edwin liet ons versteld staan van prachtige winteropnames van de afgelopen week. Als laatste liet Lidi nog vrij werk zien waaronder een prachtig lijnenspel van een palmblad. Ook vogels kwamen aan bod waaronder een wulp op zijn logeeradres in het zuiden .

 

De avond werd gesloten met een test voor een komende avond.  

2017-05-18T21:48:24+02:00