Verslag 14 juni 2011

Home/Nieuws/Verslag 14 juni 2011

Wiebe stelde in de opening van deze avond de excursie van komend weekend aan de orde. Er waren op dat moment 13 deelnemers en er was nog plek vrij nabij de caravans waar je tentje kan opzetten  De natuur heeft ook  in de Eifel geleden onder het ongunstige voorjaar. Het ziet er niet zo mooi uit als bij een normale lente, maar toch de moeite waard. Wiebe ging er van uit dat zaken betreffende het reizen etc. onderling geregeld zullen worden.  Info betreffende het gebied kun je vinden op de website. Verder waren er geen bijzonderheden en werd er begonnen aan het normale programma

Jan mocht de spits afbijten. Hij was in Spanje op vakantie en heeft tussen het golfen door zijn kansen wat fotograferen betreft goed benut. We zagen: een torenvalk  waarvan de borstpartij scherp in beeld kwam (Metadata 150/500 ,6,3/500  Iso 400), boomvalk met prooi  interessant om te zien, mandarijn eend, een leuke plaat, roodkop klauwier, in een rechthoek gesitueerd zou mooier zijn , Turkse tortel (5,6-2500 ISO 800), roodborst, tapuit met een mooie achtergrond, een pimpelmees ook een mooie plaat  en de rij werd afgesloten met een opname van een konik veulen .

Marit , Een mistig bloem tafereel, veel reacties mooi. Druppels aan een spinnenweb. Leuk, de lichte vlek in het midden leidt enigszins de aandacht af. Zandkegeltjes, prachtig creatief gefotografeerd aan de onderkant zou er een stukje af moeten. Parende futen, een mooie rustige plaat en er gebeurt wat. Lepelaar met de vleugels uit, ook prachtig, maar wat krap aan de bovenzijde. Geel met puntjes met strijklicht zou deze plaat nog interessanter zijn. De bergeenden kwamen ook mooi voorbij. Larven met druppeltjes en het schaap in tegenlicht sloten deze serie met veel creatieve inhoud inspirerend af.

Olaf. Op een mistige ochtend, een kiezel en andere stenen (tjes) aan het water. 30 sec met grijsfilter3 stops,16x 11 +0.7 De diverse reacties gaven aan dat de compositie een creatieve uitdaging is geweest met een mooi resultaat. Aalscholver op het nest en nog een met gespreide vleugels zittend op een tak. Het grauwe weer gaf de plaat een flets tintje. Zilverreiger op licht wit gekleurd rimpelloos water. Schitterende plaat. Wel ontstond er een kleine discussie of de reiger wel de juiste kant op kijkt.  Libel frontaal op de kop genomen 500mm 0.125 sec. Weidebeek juffer prachtig  groen gecombineerd met blauw  dat de creatie tot een mooi resultaat  bracht. Macro 150 mm. Madeliefje door het gras heen genomen waardoor de bloem  werd omgeven met soft groene gras sprieten. Met deze combinatie kwam de opname tot mooi geheel. Ook de anemoon 150 f 8  valt onder deze noemer.  Pluis met kleurige achtergrond. Met behulp van een zaklantaarn en een cd is er een futuristisch resultaat  bereikt. Prachtig. De Gele Lis.  Allerlei bewerkingen toegepast wat tot een harmonieus resultaat heeft geleid. Zowel in zwart-wit als kleur.

Nanette. De tulpen en  de uitloper van de haagbeuk vielen op door de mooie kleur combinaties. Een karikatuur van een vis, wat in werkelijkheid de tak van de haagbeuk  was met herfstbladeren. Toch als hiervan een uitsnede zou worden gemaakt zou er nog meer detail te zien zijn. Tulpen close-up fantastisch belicht en de opname ,wit met gele bloemen stampers ontlokten veel bijval. Een parmantige kievit, de uitgebloeide bloem  met spinrag, de nijlgans met een vleugel om de kop en de lepelaar waren het bekijken waard.

Evelien.  Liet ons een zeer absoluut interessante serie zien over de nestbouw van een wever. Dat was instructief en prachtig van kleur.

Fred. Bergeend in de mistige ochtend een mooie plaat. Fuut  oprijzend uit het water met jongen, leuk om naar te kijken. Groepootruiter die zie je niet veel, tapuit en vooral de visdief met gespreide vleugels waren prachtig om te zien ondanks dat de kop niet scherp was.

Johan. Moeflon in de sneeuw, sperwer met op de achtergrond van takken, zijn m.i. exclusieve platen . De krokus en de spinrag met vliegjes deden daar niet voor onder .

Lidi. Blauwborst  in de lente en de jonge boerenzwaluw. Prachtig. De heggenmus met scheve kop, een jong met open bek waren vertederend en de Lepelaar haalden ruimschoots m.i de NFO kwaliteit.

Thijs. 2 platen van libellen met douw op hun vleugels, fijn om naar te kijken. De icares vlinder maar vooral het laatste plaatje met het landschap op de achtergrond waren inspirerend om te zien.

Beste mensen ik heb het gevoel dat niet iedereen in dit verslag voldoende aandacht heeft gekregen. Naar mate de avond vorderde verslapte mijn concentratie. Ook bij vorige keren is dat mij overkomen. Ik vind dat jammer. Daarom wil ik voorstellen een verslaggever voor de pauze en een na pauze aan te stellen . Je bent dan wel meer keren aan de beurt maar je hoeft minder lang te schrijven .

Vrgr Piet Oudejans

2017-05-18T21:48:18+02:00