Verslag 22 januari 2008

Home/Nieuws/Verslag 22 januari 2008
Een van de onderwerpen die de leden in de enquete van afgelopen jaar hebben aangegeven om te behandelen is hoe verschillende leden de bestanden vanuit RAW converteren naar JPG. Tevens wil men weten welke aanpassingen en correcties er worden gedaan en welke software daarvoor nodig is om het resultaat te behalen. Wij zouden het zeer op prijs stellen als jullie hieraan mee willen werken om zo de kennis binnen de club te vergroten. Op deze avond zullen meerdere leden een RAW-file op hun eigen manier manier converteren naar JPG en bewerken. Aan deze leden is gevraagd een eigen bestand te converteren en na te bewerken. Uit eindelijk is het de bedoeling om de foto(‘s) te presenteren op de digitale avond met daarbij de uitleg hoe deze leden e.e.a. hebben aangepast en waarom ze tot de keuze zijn gekomen om het zo aan te pakken en waarom gebruik is gemaakt van de software van hun keuze.
De digitale commissie heeft hierbij gevraagd om aandacht te besteden aan de volgende aspecten: “De bedoeling is om stap voor stap vast te leggen wat je allemaal instelt, denk aan witbalans, belichtingscorrecties, kleurcorrecties e.d., en als de JPG aanpast en corrigeerd, denk aan belichting, verscherpen, verkleinen en andere allerhande aanpassingen e.d. Tevens is het van belang om aan te geven welke programma’s je gebruikt om tot het eindresultaat te komen. Leg ook de totaaltijd vast van alle handeling. Uitgangspunt is in eerste instantie conversie van RAW naar JPG in beeldformaat 1024 x 685 pixels en kleurprofiel sRGB. Om zo te simuleren hoe je het beste resultaat voor vertoning op de club verkrijgt.”
Het programma van deze avond is als volgt:
gebruikerservaring over de conversie van RAW naar JPG (naar alle waarschijnlijkheid Jacco, Edwin, Nol en Olaf) 
Pauze 
Interactieve gedeelte met alle betrokken over de aanpak van de conversie en de verdere optimaliseringen in nabewerkingsprogramma’s
2011-11-06T20:10:54+02:00