Verslag 24 september 2013

Home/Nieuws/Verslagen/Verslag 24 september 2013

Verplicht werk door Marit, Rob S., Edwin en Frits.

Aanwezig 26 personen, dit is een avond van verplicht werk maar ook een extra leden vergadering. We beginnen met de extra ledenvergadering. Deze wordt separaat genotuleerd.

Vooraf, Wiebe geeft aan dat er veel afmeldingen zijn, maar er zijn ook twee gasten.
Nico Zwart en Paul Douw.
Paul maakt veel foto’s van voornamelijk landschappen en vogels. Hij heeft een 7d en een 100-400 lens. Hij fotografeert al circa 25 jaar, waarvan de laatste 5 jaar digitaal.
Nico fotografeert nu circa 3 jaar, hij heeft een Canon. Zijn interesse ligt voornamelijk bij vogels.

Er is door een van de leden van de club weer een mooi succes behaald. Ed heeft in de roots fotowedstrijd de eerste prijs gewonnen in de categorie andere dieren. Het betrof een vos in de sneeuw. Tot ieders verassing is de putter niet in de prijzen gevallen.

Verplicht werk Marit.

Foto 1 ondergaande zon.
Deze foto is genomen vanaf het balkon van haar flat, hierdoor is de compositie niet helemaal perfect. Dit is een uitprobeersel van Marit, vooral de kleuren trokken haar aan. Deze komen op het scherm alleen niet helemaal over. Reactie, Prima plaatje, maar meer een registratie. Er mist iets bijvoorbeeld een mooie vogel door het beeld. De sfeer van het plaatje spreek iedereen aan.
Technisch 70 mm, f14, t1/250, iso 800

Foto 2 druppel aan blad
Marit vertelt dat ze een ochtend op pad was en een beetje aan het mopperen, tot ze dit mooie beeld zag. Hier is ze heerlijk mee gaan rommelen. Reactie: Leuk gezien. Mooi dat het web dat van het blad wegloopt nog te zien is, dit maakt de foto met de aanvoer van kleine druppels over het blad en de afvoer over het draadje. De vraag wordt gesteld of Marit heeft gekeken of alle druppels op blad scherp konden komen? Meer scherpte dan ook scherpere achtergrond waarbij dit het mooie beeld lijkt te zijn.
Technisch macro 105 mm, f5, t1/30, iso 200

Foto 3 ginkgo blad
Voor Marit haar opleiding heeft ze deze plant een jaar gevolgd en een verslag ervan gemaakt. Nu blijft het het blad volgen, met de vorm blijft het een mooi fotogeniek blad. Jaar lang volgen en een verslag. De foto met mooi licht, kleuren en vorm is leuk gezien. Er is een discussie of er aan de onderkant iets meer ruimte zou moeten zijn dan aan de bovenkant. Nu wel in evenwicht, of heeft bovenkant een meerwaarde? Nadat een gedeelte van de foto is weggesneden blijft de discussie. Er is wel consensus over het verloop van scherpte – diepte, dit zit er mooi in.
Tecnisch macro 105 mm, f3,2, t1/400, iso 400

Foto 4 Yle dravik. 3 sprieten, Raw en bewerkte versie
Verschillen, Donkere vlek rechtsonder weggehaald en kleur aangepast. Lijkt een niet natuurlijke achtergrond. Geen weerspiegeling, zijn drie sprieten achter elkaar. Mooie foto.
Technisch macro 105 mm, f3,2, t1/320, iso 200

Foto 5 Yle dravik, meerdere stengels.
Het rechter sprietje irriteert een aantal, weg te halen door te tuinieren? Stoort anderen niet. Leuke a symmetrische toevoeging.
Technisch macro 105 mm, f5, t1/125, iso 200

Foto 6 Grutto
Marit is geen vogel fotograaf, bij een leuke plaat van een mooie vogel is het al snel goed. Foto is aan de fletse kant. Hij staat lekker centraal in het beeld, dit had anders gemogen, bijvoorbeeld door rechts er een stuk eraf te halen.
Technisch 400mm, f8, t1/400, iso 200

Foto 7 Fuut paar met visje, jongen happen toe.
Mooi moment. Commentaar is dat de foto erg donker is, misschien contrast aanpassen of iets croppen door in te zoomen op het moment. Dit is al een crop. Het helpt daarbij ook niet dat de foto vanaf de weg, vrij hoog is genomen.
Technisch 260mm, f8, t1/250, iso 200

Foto 8 boom met baby gezichten.
Zwart wit foto, bijna creepy. In deze foto mag wel meer contrast Zwart wit mag je altijd meer aanzetten. Omgezet om de structuur eruit te halen, dan krijg je mogelijk ook meer diepte. Nadeel van de foto is dat je blijft zoeken naar een rustpunt in de foto.
Technisch 88mm, f7,1, t1/60, iso 400

Foto 9 gehakkelde Aurelia op vlinderstruik.
Leuk, het bruin van de vlinder, komt terug in de dorre gedeelten van de vlinderstruik. Of de vlinder in de mooiste positie zit is de vraag, maar het is al een wonder dat je deze voor je lens krijgt en scherp op een foto voordat hij weg is. Dit is een leuke manier.
Technisch 400mm, f5,6, t1/160, iso 100

Foto 10 bonte specht
Beetje flets, maar wel een mooi moment. Leuk dat hij niet voor een hol zit maar midden op een boom. Dit maakt de foto leuker. De lichte boom op de achtergrond maakt het geheel flets. Het is een mooie registratie. Door verzadiging misschien een nog beter beeld te creëren.
Technisch 400mm, f5,6, t1/80, iso 400

Foto 11 slak
De kleuren van de slak en de achtergrond passen mooi bij elkaar. De foto lijkt genomen door een beslagen raam, dit geeft het een beetje wazig beeld, wat voor een mooie sfeer zorgt. Hoe dit komt? Mogelijk door het licht dat het een wazig beeld wordt.
Technisch 105mm, f3,2, t1/160, iso 200

Foto 12 bloem met sprieten.
Vooral de mooie kleur trok Marit aan om deze te laten zien. Deze kleur komt niet goed over. Het is niet paars genoeg. Leuk beeld, waarom deze gekozen, met links en rechts aangesneden bloemen? Gekozen op kleur, en niet specifiek op vorm. Maar dat komt nu niet over.
Technisch 105mm, f5,6, t1/160, iso 400

marit-20130924-001 marit-20130924-002 marit-20130924-003 marit-20130924-004

Verplicht werk Frits

Foto 1 Gambia, Gehelmde Strijk
Moeilijk te vinden, op het moment dat ze hem vonden was het in de middag en erg warm! Frits heeft deze foto genomen met een 500mm uit de hand, daardoor is hij in het voordeel met de snelheid om deze foto te maken. Gelukkig is er genoeg licht. Het blaadje voor het oog is jammer, maar met verhaal erbij is het een prima foto.

Foto 2 Stilleven Tendaba Camp
Vogels op punt van een boot, mooi beeld. Jammer dat 1 vogel andere kant op kijkt. Het touw is een mooie toevoeging. Frits vindt dit een foto van een natuurbeleving. Dit sprak aan, hij heeft iets geschoven met bootje.

Foto 3 Fluiteenden
Mooie weerkaatsing in het water, erg schichtige vogels. Iets andere uitsnede misschien beter? Rechter vogel kan eraf, dan misschien nog een betere foto.

Foto 4 man die net gooit
Geen natuurfoto, maar deze past goed in het verhaal. Mooi beeld, met een los net.

Foto 5 Groene Hop
Dit is een insecteneter. Deze vogel werd geroepen en kijkt daarom achterom. Het is een mooie foto. Rechts misschien iets meer ruimte voor nog beter beeld.
Technische gegevens: iso 2000, d 8

Foto 6 Bloesem
Foto van bloesem met pitten, van deze pitten maken ze samba ballen. Op Frits zijn scherm is het een rode bloem met een zwarte achtergrond, hier op het scherm is de achtergrond niet zwart en storen.

Foto 7 Wever
De wever vloog net uit zijn nest. Het is een mooie actiefoto, een mooi moment. Ook het nest op de foto maakt het verhaal compleet.

Foto 8 Koereigers of zilver reiger?
Reigers voor een palmboom. Er ontstaat een discussie over de locatie van de reigers. Deze vliegen nu net voor de palmboom langs. Merendeel van de aanwezigen vind dat de vogels niet voor de palmboom had moeten vliegen, maar los hadden moeten zijn. Frits vindt het een mooi gebeuren en een mooie beleving.

Foto 9 Kleine bijeneter.
Opbouw van de foto mooi in balans, een harmonische foto. De tinten van de vogel komen weer terug in de achtergrond. In het gebied waren alleen kleine smalle paadjes, want het moeilijk maakt om foto’s te maken. Hierbij is alleen op pad gaan het best. Uit een auto fotograferen kan ook, maar dat is hier niet mogelijk.

Foto 10 Kapgier.
Close-up van de kop van de gier. Haartjes op kin en kop zijn goed zichtbaar. Indrukwekkende vogels. Op buik genomen, daardoor op gelijke hoogte met de gier. In de verte is de zee, daarvoor is het standpunt zo laag niet noodzakelijk, dit is meer op de vogel mooi in beeld te krijgen.

Foto 11 Zweefvlieg in de tuin op gele gulden roede
Met 105 mm genomen. Spiegeling op zijn rug. Is een recht toe recht aan foto. Waarbij vooral de vleugels mooi uitkomen.

Foto 12 blauwtje op gulden roede, met een Bij erbij
Dit wordt betitelt als een lief plaatje. De Bij kan er wel af. Frits vindt zelf de Bij een toevoeging dat deze net achter de sprietjes zichtbaar is. Onscherpe vorm achter de vlinder geeft voldoende aan de foto, de Bij kan eraf.

Foto 13 Inkijkje in struik met klein koolwitje.
Komt er mooi scherp uit met blauw en groen. Achtergrond is storend.

Foto 14 Muntvlinder in kopje van bloem.
Micro vlinder van nog geen centimeter. Is genomen aan het begin van de middag, hierdoor hard licht. Daarbij was er ook nog harde wind. Dit was het enige moment om ze goed te fotograferen. Hierdoor komt de achtergrond erg naar voren.

Foto 15 Klein Koolwitje op bloem.
Mooi scherp, mooi in evenwicht. 105 mm met 2x converter met tussenring.
Heeft niet veel toegevoegde waarde voor dit soort foto’s. Het is een mooie foto, licht kritiekpunt dat vlinder doorloopt in geel van de bloem.

frits-20130924-001 frits-20130924-002 frits-20130924-003 frits-20130924-004

Verplicht werk Rob S

Foto 1 vliegende groep Koningseiders
Fjord in Noorwegen waar de Koningseinder eenden overwinteren. Het beeld is genomen met 500 mm lens, uit de hand op een boot waardoor het geen perfecte foto is, maar wel een illustratief beeld voor deze tijd. De sneeuwvlokken zijn helaas net niet te zien. Reacties: De horizon staat scheef. Veel vogels, maar je haalt er weinig uit. Mist een bepaalde vorm, herhaling of patroon. Een foto maken was haast niet mogelijk door zoute en slechte omstandigheden, Rob is blij met de foto die hij heeft.
Technisch 500mm, f5, t1/4000, iso 1250, +2/3

Foto 2 Koningseiders
Crop waarbij twee koppels door het beeld vliegen, op deze foto is de sneeuw wel aanwezig. Dit beeld spreekt meer aan dan de voorgaande. De mooie koppies van de vogels vallen op. Mogelijk rechts nog iets ruimte, maar ook grote kans dat er een nieuwe vogel vliegt.
Technisch 500mm, f5, t1/3200, iso 1250, +2/3

Foto 3 Paarse strandloper
Paarse strandloper tussen troep, de vogel komt hierdoor wel goed naar voren. De vogel lijkt een andere paarse kleur te hebben dan de vogels die bij ons zitten. Tips om de foto te verbeteren. Van de bovenkant iets af, en mogelijk iets donkerder maken. Het touw strijd om de aandacht met de vogel, maar dat hoort erbij.
Technisch 500mm, f5,6, t1/800, iso 640, +2/3

Foto 4 Rode Patrijs, genomen in Portugal
De vogel knalt er lekker uit. Hij staat boven op heuveltje zich uit te sloven. Patroon van gras in samenspraak met vleugel is mooi. Vraag is of de scherpte helemaal goed is.
Technisch 700mm, f7,1, t1/2000, iso 400, -1/3

Foto 5 Kleine trap in het veld
Kleine trap mooi met de bloemen eromheen. Dit is genomen in aan de Zuidkant van Portugal. Is de kop scherp? Dit komt mogelijk door de trillingen in de lucht van de warmte. Genomen met een 700mm lens, dan kun je dit krijgen bij opwarming van de lucht.
Technisch 700mm, f5,6, t1/2500, iso 400

Foto 6 Kleine trap
Kleine trap vlak naast de auto. Ook deze staat tussen de bloemen, met een scherpe kop. De autofocus heeft het moeilijk door alle sprieten die ervoor staan. Mooie foto, maar vorige sprak meer aan.
Technisch 700mm, f5,6, t1/2500, iso 400

TIP AF-knop voor focus, ontspan knop voor belichting.

Foto 7 Groot geaderde witjes
Griekenland, grote verzameling groot geaderde witjes bij een drinkpoeltje. Deze foto spreekt meer aan dan de vogels met veel bij elkaar. Alleen de rechter stoort door enkele beweging/ De linkerkant is scherp en doortekend. Een vierkante uitsnede waarbij de kop van vlinder eraf is geeft een mooier beeld, waarbij ook een diagonaal ontstaat.
Technisch 400mm, f18, t1/125, iso 320

Foto 8 Koninginnepage
Koninginnepage, midden op de dag. Bewust de scherpte op de vleugelpunten. Licht is hard en dat is jammer. Mogelijk is dit nog te herstellen, bijvoorbeeld geel in kleur terugnemen / hooglicht eruit.
Technisch 400mm, f10, t1/1600, iso 400, -1/3

Foto 9 Woudaap
Woudaap, in Griekenland. Bij het Prespa meer zijn veel van deze vogels. Hier in het riet, met mooie kleuren die bij elkaar passen. In Nederland bij Zevenhuizen is een plek met woudaapjes, 3 paartjes.
Technisch 520mm, f8, t1/320, iso 500

Foto 10 Kroeskoppelikaan
Vissende vogel, deze drijft op het water, en maakt raar hupje en vervolgens een snoekduikje en komt boven met vissen. Mooie actie, door de vorm blijft het een mistery bird. Het verhaal bij de foto is nodig om deze te waarderen.
Technisch 400mm, f7,1, t1/4000, iso 400, -2/3

Foto 11 Kroeskoppelikaan
Kroeskop pelikaan als geheel, de vorige is spannender. Deze is meer een registratie. Beide vogels kunnen een tikkeltje donkerder.
Technisch 400mm, f7,1, t1/4000, iso 400, -2/3

Foto 12 Edelhert
Genomen in Zuid-Spanje in de Sierra Morena. Het is een foto van een edelherten aan het begin van de bronsttijd. Hij staat leuk in zijn omgeving met een mooie diagonaal. Wel wat licht in de achtergrond maar mooie plaat.
Technisch 210mm, f5,6, t1/640, iso 400

Foto 13 Edelhertkalf
Kalf met stootje in zijn bek. Close up met 500 mm. Mooie plaat.
Technisch 700mm, f5,6, t1/320, iso 400

Foto 14 Spaanse Lynx
Ook genomen in de Sierra Morena. In Spanje zijn nog 300 a 400 lynxen. De kans dat je ze ziet blijft vrij klein. Het is een kwestie van rondtoeren en kijken het blijft een gok om ze te zien. De lynx heeft de grote van een herdershond. Het is een mooie ervaring, maar fotografisch geen top foto.
Technisch 210mm, f5,6, t1/800, iso 400, +1/3

Foto 15 Papegaaiduiker
RAW versie en JPEG van een papegaaiduiker.
Op de RAW versie staan twee papegaaiduikers in de sneeuw onder de vliegende papegaaiduiker. In de JPEG versie zijn de twee op de grond verdwenen. Verder qua kleur weinig verschil. Advies om alleen de linker papegaaiduiker van de foto te verwijderen, maar de rechter te laten staan. Verder leuke foto.
Technisch 500mm, f5,6, t1/6400, iso 320, -1/3

rob-20130924-001 rob-20130924-002 rob-20130924-003 rob-20130924-004

Verplicht werk Edwin

Foto 1 IJsland Zonsondergang met zonneharp boven een aantal rotsen
Mooi dat tussen de rots en de wolken een stukje vrije lucht is. De foto is genomen in maart.
Technisch f6,3, t1/200, 73 mm, 7D

Foto 2 Noordse stormvogel
Noordse stormvogel met een groot contrast tot de achtergrond. Witte achtergrond is de waterval zonder zon.
Technisch f5,6, t1/1600, 350 mm, 7D

Foto 3 Noordse stormvogel
Noordse stormvogel, bij waterval, met kleuren schittering. Door de zon ontstaat er een regenboog in de achtergrond. Het breekt in de spray van de waterval. Mooie plaat, ook doordat de vorm van de vogel gelijk is aan de schuine vorm van de regenboog.
Technisch f8, t1/640, 235 mm, 7D

Foto 4, foto 5 en foto 6 korte serie van visdiefjes
Visdiefjes genomen bij Sail Den Helder. Edwin lief hier toevallig langs. Het betreft een kolonie visdiefjes achter een hek.
Roepend jong.
Vliegende moeder met een vis in haar bek.
Voerende moeder.

Verticale horizontale strepen doordat je door hekwerk fotografeert. Mooie serie.
Technisch f5,6, t1/800, 700 mm, 5D
Technisch f5,6, t1/800, 500 mm, 7D
Technisch f5,6, t1/640, 700 mm, 5D

Foto 7 Macro, non vlinder achter een boom
Deze vlinder is een donsvlinder soort. Vooral het veertje “donsje” op het hoofd is erg leuk.
Technisch f11, t1/10, 100 mm, 5D

Foto 8 Roofvlief
Een indringend portret van een Roofvlieg op een besje, die deze omklemt met de pootjes. Mooie plaat.
Technisch f8, t1/2, 100 mm, 7D

Foto 9 Bont zandoogje
Bont zandoogje, dambordje ‘s ochtend vroeg met druppeltje, mooi in beeld gebracht.
Technisch f9, t1/320, 475 mm, 7D

Foto 10 Insect In de nevel
Insect In de nevel, van achter ingeflitst. Licht ziet eruit als natuurlijke zon, maar bij een zon zie je geen nevel meer. alleen bij zon zie je de nevel niet. Dit is gedaan door een verleng stuk op een flitser te maken. De “Leon Baars” constructie.
Technisch f7,1, t1/13, 100 mm, 5D

Foto 11 Pantserjuffer
Pantser juffer in de avond met een aantal lichtvlekken, het waas stoeien om de compositie leuk te krijgen. Het is het gras die het plaatje compleet maakt. De lichtvlekken zijn de bomen die ver in de achtergrond staan. Deze foto is genomen met een 100 – 400 lens met converter, daardoor kon de foto op grote afstand worden gemaakt, en kun je de lichtplekken uitvergroten. Het diafragma staat helemaal open
Technisch f8, t1/200, 560 mm, 5D

Foto 12 2 juffers op grassprieten
2 juffers op grassprieten, de linker is goed scherp, de rechter heeft eigenlijk een te harde achtergrond.
Technisch f8, t1/100, 560 mm, 5D

Foto 13 Blauwtje
Blauwtjes ‘s ochtend vroeg genomen, met de dauw erbij is het een heel aparte foto geworden.
Technisch f7,1, t1/2000, 100 mm, 5D

Foto 14 Vlinder op strohalm
Vlinder op strohalm, met spinnetje aan onderkant. ‘s avond genomen met een kleine inflits en een warm filter ervoor. Het is een leuk experiment met kleurtje ervoor.
Technisch f4, t1/25, 100 mm, 5D

Foto 15 silhouet met vlinder
Vorm, silhouet met vlinder, en de zon erachter. Diafragma helemaal open voor ronde vorm. Leuk het plantje nog net aan de onderkant, maakt de foto af. Mooie foto.
Technisch f2,8, t1/3200, 100 mm, 7D

Robber fly (Eutolmus rufibarbis) covered with dew edwin-20130924-002 Common Blue (Polyommatus icarus) in front of the setting sun edwin-20130924-004

Vrij werk Gerard

Foto’s genomen in de Kaapse bossen bij Doorn. Mooie locatie voor najaar excursie. Is een paddenstoelen paradijs volgens natuurmonumenten. Niet veel paddenstoelen maar hoe langer je kijkt steeds meer soorten.

Grote schalenbijter.

Paddenstoel uit oud hout van een afgeknapte boom deze is genomen met een groothoek. Leuk, bovenste deel eraf om de nadruk meer op de paddenstoel te hebben is de compositie nog beter.

Met zijn allen op een rij, een aantal passenstoelen. Paddenstoel rechtsonder in het hoekje weghalen. Linker kant voegt niet veel toe. Centraal groepje is mooi. En ook de herhaling in de achtergrond voegt iets toe.

Rozig buiskussen. “Klodder” op een boomstam. Viel erg op qua kleur. Het groepje is met een reflectiescherm nog iets opgelicht.

Paddenstoel met hard licht. Is nu niet mooi.

Heksen boter. Bijzondere dingen, maar moeilijk om er een mooie foto van te maken. Dit is een mooie registratie foto.

Paddenstoel vlieg, op paddenstoel. Mooie scherpte

gerard-20130924-001 gerard-20130924-002

Vrij werk Hans

Terschelling, vlinder op cranberry, gebogen stengels uit de vlinder vindt Hans aardig, maar hij beseft dat een ander deze als storend kan ervaren. Als je de dennennaalden weghaalt, is de foto egaler van toon, en een stuk rustiger. Vorm van de kringels in de achtergrond is vreemd.

Kruisspin loopt langs draad. Mist een oogje. Licht had spannender gemogen.

Roze bloemetjes, met spannender licht. Als navolging op Leon Baars. Puur natuurlijke achtergrond. Hard licht op de eerste bloem anders misschien voorste bloem mooier en groter in beeld. Wel een leuke foto

Deze foto van harig wollig gras is een meer sprekende foto dan de voorgaande. Pluis links bovenin kun je missen ook het witte stukje achter de middelste kun je heel goed missen, maar ja het zat er. Onderwerp pakt hier de volle aandacht. Ten opzichte van de vorige foto, veel betere plaat.

Paringsritueel van witsnuit libellen. Contrast is een beetje weg. De achtergrond en dan met name de bruine tak daarin is overheersend. Met meer tele kun je de achtergrond meer isoleren, en vager maken.

Vuurjuffer bij het afzetten van eitjes, niet helemaal scherp op de kop van de man. En een beetje krap aan de linkerkant. De spiegeling loopt niet door in het water. Is ook niet heel duidelijk door de rommel in het water. Tip: Lager standpunt nemen.

hans-20130924-001 hans-20130924-002

Vrij werk Olaf

Paddenstoelen in gedempt licht, mooi voor paddenstoelen, deze foto belicht naar het bos toe.
De tweede foto is van hetzelfde groepje passenstoelen maar dan van de andere kant genomen. Vol naar het licht toe waardoor een silhouet ontstaat, dit geeft een heel ander effect. Zo zie je dat je met dezelfde paddenstoel totaal andere beelden kunt maken.
In ideale wereld zou de kleide paddenstoel tussen de grotere staan. In de silhouet foto: Aan zijkant iets blurren om een mooier grafisch beeld te krijgen.

Oranje kwakje met slakje. Deze slak is nog geen centimeter groot. Hij is genomen met een teleconverter om vergroting factor te krijgen, veel dichter erop kon niet. Verschillende standpunten, tweede mooier?

Foto aan de rand van Limmen, weiland dat onderwater staat, met een mooie zonsondergang. Gemaakt met macrolens met opkomende mist. Mooie kleur, wat was de wens lens? Iets meer groothoek bijvoorbeeld 50 mm om meer weer te geven. Hier overheerst de eenvoud. Ca 30 sec belichtingstijd. Bovenste wolk voegt dat iets toe. Ook omdat de herhaling niet terug komt.

olaf-20130924-001 olaf-20130924-002

Vrij werk Johan

Jetersborg in Denemarken, Johan is Edelherten gaan fotograferen.

Johan heeft met een groothoek 24 mm een edelhert gefotografeerd, had nog mooier geweest met een 10 mm. Op 4 meter afstand. Het is een mooie foto maar er ontstaat het idee dat hert erin geplakt is. Dit komt door de groothoek.

Edelhert in de avondzon, hert met gewei aan het ploegen. Mooi licht.

Close up van een man, mooi licht. Tip: Kleine vlekjes links en rechts verwijderen.

Bomen met vreemde vormen. Johan is blij met deze foto, is thuis iets donkerder, nu trekt de lichte vlek links boven de aandacht.

Møns Klint, klif van krijtrots, steile krijtrots in de zee. Mooie plek, alleen is de foto te licht op het scherm. Boompje rechtsonder kon niet weg. Mogelijk verticale uitsnede?

2017-05-18T21:48:15+02:00