Verslag 25 januari

Home/Nieuws/Verslag 25 januari

Verslag cludavond 25-01-2011

Afwezig; Wiebe & Olaf.

Ziek gemeld ;Marc.

Bij installeren Beamer zakte het tafeltje in met beamer en al (bijna een nieuwe)! Verplicht werk van Otte , Mart , Fred , (Marc ziek).


Werk Otte. 1e,bruine kiekendief vliegend met prooi in zijn poten gemaakt in mei locatie Bommelerwaard f9 / 2000sec,iso400 2e,zelfde kiekendief nu aanvliegend van rechts is een betere composietie f9 / 2500sec / iso400 3e,nest foto met 4 kiekendief pullen in het riet waaronder een nest van een nijlgans. 4e,krans vogel met een besje in zijn snavel mooi scherp maar de sneeuw is erg grauw gemaakt in den Oever iso320 f 6.3. 5e,kransvogel in Oudemirdem op 500mm f6.3 125sec iso400 met mooie opgezette veren door de kou. 6e,mooie sneeuwgors bij de Hondsbossche zeewering. 7e,pestvogel besje in de snavel op een tak met vallende sneeuw in den Oever mooie rustige achtergrond. 8e,roodborstje op boomtak goede composiettie f5.6 125sec. 9e,van uit de schuilhut een buizerd met een haas ervoor deze was hier als lokkertje neergelegt storende achtergrond 2e foto van de buizerd was spannender. 10e,koolmeesje op een boomtak een mooi plaatje. 11e, en laatste van Otte een bonte specht.


Verplicht werk Mart. 1e, Mart opende met een mooie zilverrijger uit Madera in april , met een 18/ 200mm , op 200mm f10 1/250sec. 2e,gele bloem met een wesp er in , door f18 een onrustige achtergrond maar hiermee wel de bloem vol in beeld. 3e,verlaten Madera en gaan naar de voor en achter tuin, heggemus met een wurm in zijn bekje opmerking bovenrand er af croppen alleen op gras 200mm f5.6 1/160sec _0.2. 4e,bloem f5.6 macro 105mm 1/100sec. 5e,een kever opm, Joke hard licht eventueel een scherm voor houden macro 105mm f6.3 1/320sec 6e,bloem hertshooi mooie symetrie 105mm f4.5 1/125sec +0.2 7e,stinkende kortschildkever op een blaadje in het gras 105mm f4.5 1/100 8e,slak helemaal naakt bezig met een paddestoel te consumeren Mart vroeg zich al af waar al zijn paddestoelen gebleven zijn opgegeten dus.opm, voor een andere composietie maar dan zie je de paddestoel niet meer zegt Mart 105mm f8 1/100sec 9e,paddestoelen en waterdruppels op f16 105mm 1/100sec we verlaten de macro lens en gaan naar 500mm. 10e,wat zien we hier 5 doodaardjes in een wak in het ijs met in de achtergrond riet met sneeuw en ijs , dit weghalen of niet volgens Joke kan je er een panorama van maken. 500mm f10 1/125sec. 11e, een park tegenover crematorium in Zaandam grote bomen helemaal ingepakt met stippelmot waarvan hier een op de foto met mot en rupsen ,rommelige foto maar dit kan niet anders om te weergeven hoe de stam en takken helemaal wit en ingepakt zijn,f11 1160sec. 12, probleem staat sneeuw op mijn kladje,weet niet meer welke foto dit is gemaakt op17dec, 480mm f11 1/100sec.(sorry). Deze serie was van Mart gaan naar de volgende van Fred tempo.


serie verplicht werk met 12 foto,s van Fred. 1e,winters bos landschap in Baarn heelveel bomen in de sneeuw,discussie voorste boom rechts weg of deze kaderen naar de rand komen er niet uit ivb, diepte werking. 2e,6 in zelfde richting vliegende grouwe ganzen waarvan de vleugels allemaal in de zelfde stand staan , gemaakt met 500mm f8 1/640 +1. 3e,in open water tussen sneeuw en ijs 7 wilde ganzen mooie plaat maar met de opmerking stuk van de onderste witte rand er af of weghalen. spotmeting +1 op de laptop ziet de foto er veel beter uit!! 4e,wel wat aan bewerkt met fotoschop een mooie vuurgoudhaantje f6.7 1/320 iso400. 5e,mooie sfeer foto met mist water spiegeling van bomen alles zit er in, goede scherpte linksvoor onscherp weglopend naar rechts naar einde van het plaatje,jammer dat tak links er niet helemaal in zat. 6e, staande foto van de vorige met de opmerkingen teveel ruimte links bomen meer naar links en rechts meer ruimte open laten leuk detail kringen in t”water door vogels, andere was mooier en beter . 7e,zwarte ruiter op een ondergelopen bollen land mooie spiegeling in het water , heeft veel moeite moeten doen voor dit plaatje kwamen steeds weer fietsers ed, langs vogel weer weg wachten maar hij staat er op. 8e,een oeverloper mooi in het licht. 9e,op een ondergelopen bollenland een bosruiter mooi gespiegeld in het water, opmerkingen staat erg centraal andere composietsie of rechts wat afhalen. 10e,mooie vogel een keepje erg dof op het scherm , op de laptop ziet de foto er veel beter uit. 11e,een meerkoet als prooi neergelegd ,met een buizerd er bij jammer van de lichte vlek rechts boven volgende keer weghalen. gevraagd naar de iso , deze is 840. 12e,dezelfde meerkoet gehavend en wel op de grond als prooi neergelegd , een havik er bij wat gaat die doen wachten maar, tot mijn telefoon afging dus de vogel was gevlogen.(tip telefoon op stil) Het is 9.00uur Pauze. ook voor mij gaan later verder met het verslag.


na de pauze van een 1⁄2 uur gaan we verder met vrij werk van Lidi Johan Joke en Thijs. Johan achter de laptop na aanwijzingen van alle kanten krijgen we toch nog foto,s te zien. Lidi begint met een wel hele bijzondere vogel uit haar tuin. 1e,wel dit is een EENPOOT vogel in de sneeuw na vele opmerkingen hij heeft zijn pootje opgetrokken vanwege de kou ,of heb je deze eraf geschopt, is het een lijster met een pootje zit hier al jaren volgens Lidi. 2e,een boomkruiper op een boom in een mooie lichtval gevraagd heb je die vast geniet maar het zijn de lange nagels. 3e,veel beweging in het water door een meerkoet jagend achter een andere vogel mooi vastgelegt. 4e,drie meerkoeten voor een spring touw,(geintje) dit was een onscherpe tak op de achtergrond. 5e,heel veel beweging en onscherpte van twee vechtende spreeuwen met opmerkingen heb je hier in of uitgezoomd? ,moet wel een scherp detail in zitten en dit is een snavel hele leuke plaat op iso400 1/60sec.


Johan laat nu een serie waterspreeuwen zien gemaakt in ADM liggend plat op de grond mooi standpunt ,2e heeft een stekelbaarsje in de bek is bezig deze dood te slaan,3e met beweging in het water, 4e met gespreide vleugels op hout, 5e en de laatste vanaf de voorkant met gespreide vleugels lijken wel vleugeldeuren mooie serie .


Joke; paniek in huize Joke mopperend en wel waar is mijn camera statief , er zit een draaihals in de tuin , camera gevonden vogel weg laat deze nu weer terug komen waarna alsnog een mooie belichte plaat gemaakt kon worden. 2e, verdringend tussen vele fotograven in Hoorn een pestvogel vastgelegd, kwam ook nog een bewoner met een schaal koek langs. 3e, mooi in balans een bonte specht op een paal in de tuin. 4, een heel mooi fris groen blaadje met een gevlekte groenuil (motvlinder) er op geflitst met een macro flitser. 5e, vlinder met hele mooie zachte kleuren hier niet geflitst .


We gaan nu onder water met Thijs heeft in Egypte gesnorkelt met een Canon G11 in onderwaterbehuizing. heeft hier een mooie serie laten zien van vissen ed, waarvan een met een groothoek opjectief er voor, een hersen koraal , groene vis geflitst mooie doortekening, en we sluiten af met een koraalduif alles op f5/f6 je kan onder water geen camera veranderingen doen deze zit in gepakt. Einde van de avond,het is dit keer een vroegertje 10.00u Verslag gemaakt door Andries.

 

2017-05-18T21:48:22+02:00