Verslag 9 Juni 2009

Home/Nieuws/Verslag 9 Juni 2009
Clubavond natuurfotoclub Objectief dinsdagavond 9 Juni 2009 
Opkomst deze laatste avond voor de zomerstop 23 man.
Avondcoördinator is Edwin als vervanging van Jan-Hendrik. Edwin komt zelf even later.
Wiebe opent de avond en zet de laatste puntjes op de i voor het Limburg weekend.
Doordat  Marit vrijdag later op de dag vertrekt naar Limburg, is het nu ook mogelijk dat Lidi mee kan. Het aantal komt nu op 10. Eten is ook geregeld. Olaf biedt aan om vrijdag te koken en zaterdag gaan we uit eten.

De verplichte serie start met de foto’s van Jan K. Hij laat foto’s zien van een mooie zonsondergang, een pluisje wat gemaakt is tijdens de macro-excursie in Castricum en van zijn vakantie in Portugal. De foto van de bloem kreeg als tip om de onrustige achtergrond weg te halen m.b.v. een fluwelen doekje. Fluweel absorbeert het licht.
Verder was er een foto van een bloem met een krabspin erin die weer een vlieg op eet. Leuk voor elkaar gekregen! 
De “dansende” reiger scoorde hoog bij het publiek! De afsluiter was een mooie foto van een ondergaande zon met vogels.

Nanette begon haar serie met een bloem, met een goede lichtschakering. Tijdens de vorst heeft ze in het park van Luna ijs gefotografeerd. Er waren 2 opnames en de detailfoto blijft de favoriet.
De foto met de vlieg op het blad krijgt als tip om insecten meer van voren te fotograferen. Maakt het geheel spannender. De rode mier op de steel was goed gelukt vanwege de lichtval. De rode kleur kwam mooi naar voren.
Als laatste de “voetbalsupporters” in het nest van de gierzwaluw. De spreeuwen!

Nol heeft 2 elzenhaantjes op een blad vastgelegd. Mooie foto!
Er is elke keer weer een verrassend effect bij de foto’s van Nol. Zoals de 2 hertjes bij een zitbankje, alsof de bank er later bij gezet is. Of de 5 grutto’s in vlucht, of de buizerd in sepia tinten. 
Hij liet nog een purperreiger in vlucht zien, van een puttertje, een roodborsttapuit in de struiken en van een huiszwaluw die aan het badderen is.

Olaf had een foto van een paardenbloem , gemaakt met een compactcamera met voorzetlens. De volgende was een foto van meeldraden van de paardenbloem. Hier was de omkeerring gebruikt wat zorgt voor extra vergroting. Deze plaat is ook ingezonden voor de Grasduinen kalenderwedstrijd. 
De abstracte foto bleek een tulpdetail. Je moest goed kijken wat het was, heel mooi!
Hij liet wat foto’s zien van Lesbos. In 2 foto’s liet hij het verschil zien wat zwart-wit en kleur doet met je foto. De zwart-wit was veel sterker qua detail.
Bij de Hondsbosche Zeewering is hij gaan stoeien met sluitertijd en grijsverloopfilter. Een prachtige foto van de branding.
Hij heeft ook een wedstrijdje gehouden met 2 Engelsen, die de boerenzwaluw in vlucht probeerden te fotograferen. Olaf had the winning shot en de Engelsen konden alleen maar zeggen: “Our lenses are just to powerfull”. 

Otte heeft een serie laten zien van 3 hertjes in het riet, een spiegeling van een watersnip, daarbij ook een foto vol met watersnippen, een veldleeuwerik in het veld. En van de 2e prijs foto van het schattige roodborstje in de struiken. Wat is dat een goede foto!
Tijdens de excursie naar het Zwanenwater heeft hij de blauwborst mooi weten vast te leggen. De sperwer in vlucht was de afsluiter.
Het vrije werk was van Thijs en Wiebe.
Thijs had weer prachtige opnames van de bruine zandloopkever, een riviertje in Italië met lange sluitertijd en een luchtopname in de slufter om 06.30 vroeg!
Wiebe liet zijn ”saaie” serie zien, zoals hij dat zelf noemde. Alle foto’s waren van de gele lis, in verschillende hoeken en grootte gefotografeerd. Het zag er totaal niet saai uit!
Edwin is op vakantie geweest naar Duitsland, samen met Johan. Ze wilden de zeearend vastleggen. Dat is goed gelukt! Prachtige foto!
Er werd vis geworpen om de arend te lokken maar op datzelfde water waren de bonte kraai en zwarte wouw ook in de buurt. De bonte kraai met vis is prachtig gelukt.
Fred was op de Fern-Islands geweest onder Schotland. Hij had daar stormvogeltjes, de noordse stern en een papegaaiduiker gefotografeerd. Ook had hij een opname van een riviertje met lange sluitertijd. En de mooie opname van konijn bespied een vos. Deze waren de laatste in de serie.
De avond werd afgesloten en de eerstvolgende bijeenkomst is 8 September. Iedereen een fijne vakantie toegewenst!
opgeschreven door Marit.
2017-05-18T21:48:24+02:00