Verslag excursie Wormer- en Jisperveld

Home/Verslag excursie Wormer- en Jisperveld
Verslag excursie Wormer- en Jisperveld 2017-05-18T21:48:08+02:00
Wormer- en Jisperveld: 15 april 2007
 
NFO kijkt terug op een prachtige voorjaarsexcursie.
Lag het aan het weer, de locatie, de aanwezigheid van het voltallige bestuur, Ton Tuinman of had iedereen goede zin…..? Een ding was na afloop duidelijk, het was een prachtige voorjaarsexcursie.
Zondagochtend vroeg verzamelen bij de Poelboerderij van het Wormer-en Jisperveld, zo rond de klok van 08:00 uur waren er zeker 14 leden en 3 niet leden aanwezig.
Voordat de boottocht zou beginnen waren er al een aantal leden, die de verleiding van het vroege ochtendlicht en enkele uitdagende onderwerpen niet konden weerstaan.
Al snel werden dus de tassen open geritst, statieven opgetuigd en werden de eerste platen geschoten. Een landschapje met tegenlicht, een macroplaat met dauwdruppels of een insect werd nog snel even meegenomen voor de vaartocht.
Om acht uur stipt vertrok de praam naar het gebied, hoewel stipt…. we moesten nog even op Johan wachten.
Tijdens de vaartocht vertelde Ton het e.e.a. over het gebied en de geschiedenis daarvan. Maar eenmaal onderweg werd er driftig op los geschoten. Ook hier veel mogelijkheid tot het schieten van een landschapje maar ook menig vogelfotograaf kon zijn plaatje schieten.
Na ongeveer 1 ½ uur varen, koerste de schipper af op een stukje land. Er werd afgemeerd en we konden de sompige bodem van een veeneiland afstruinen voor leuke onderwerpen. Grasjes, zegge, riet, varens, smeerwortel en een kikker waren dankbare onderwerpen die gebruikt werden om te fotograferen. Zeker de zegge was in bloeiende vorm zeer mooi en fotogenieke. Na een minuut of 20 zijn we weer aan boord gegaan en zijn we richting de Poelboerderij gevaren. Eenmaal aangekomen snakte iedereen wel naar een kopje koffie of thee. Buiten werd erg genoten van het zwarte goud en de warmte van de zon.
Na de koffie werd er rond de Poelboerderij nog een enkele foto gemaakt en waaierde iedereen zo zoetjes aan naar huis.
Ton en de schipper werden nog even bedankt voor de leuke ervaring en kunnen we als club terugkijken op een zeer geslaagde ochtend op en rond het Wormer- en Jisperveld.