Verslag Jubileumfestival

Home/Nieuws/Verslag Jubileumfestival
  • Datum:18 september 2010
  • Tijd:18:30 – 24:00
  • Plaats:COOL Heerhugowaard
  • Wat:Jubileumfestival t.b.v. het 25 jarig jubileum van Natuur Fotografieclub Objectief.
  • Bezoekers:ca. 175

Om 16:30 ging de deur van COOL al open. Muriel was samen met Andries, Rob, Lidi, Niels en Johan druk bezig onze expositie in te richten. In amper 2 uur tijd moest de hele expositie worden opgebouwd en dat is door hard werken ook gelukt. Zaal A van COOL was prachtig ingericht met 37 unieke foto’s van de leden van NFO. Het is een unieke verzameling kleurrijke foto’s mede omdat ieder actief lid 1 foto heeft hangen.

Daarnaast werd er door Jacco, de twee mannen van de techniek en de sprekers hard gewerkt om de presentaties goed te laten verlopen. Hier en daar werd er nog een brom weggewerkt en werden de verschillende presentaties getest.

Zo rond de klok van 18:00 werd er een broodje genuttigd en om 18:30 stond iedereen in de startblokken.

Vanaf 18:30 druppelde de eerste bezoekers binnen en werden uitgenodigd eerst onze kleurrijke expositie in Zaal A te bewonderen. Veel lovende woorden werden er uitgesproken en de expositie werd met volle teugen genoten. Er kwamen ook veel vragen over welke techniek en materiaal er was gebruikt. Dit geeft wel aan dat we als club een bijzondere expositie hebben hangen.

De gong klonk om 19:00 om zo de bezoekers te verzoeken om in de Rodi media Zaal plaats te gaan nemen. Wiebe Bosma trapte de avond af met de inleiding van het programma en een korte terugblik op 25 jaar Natuur Fotografieclub Objectief. Uniek daarbij was het krantenartikeltje over de oprichting van  NFO. Ook memoreerde hij de bijzondere rol van twee personen in de ontwikkeling van Objectief namelijk het erelid Flip de Noijer en de oud-voorzitter Theo Koeten. Daarna werd het woord gegeven aan de Wethouder van Heerhugowaard, de heer Simon Binnendijk. Hij opende officieel onze avond met het onthullen van ons nieuwe logo. Het logo is ontworpen door Edward Hogeveen. Uit handen van Olaf Oudendijk werd het eerste exemplaar van het Jubileumjaarboek aan de wethouder overhandigd.

De avond werd vervolgd door twee series van NFO zelf. Respectievelijk Helgoland en Waterrijk Noord-Holland. Twee korte leuke series waar we als club trots op mogen zijn. Dank aan Theo Koeten en Edwin Rem voor de samenstelling maar zeker ook ieder lid die middels 1 of meerdere foto’s een bijdrage aan 1 of beide series heeft geleverd.

Na onze eigen presentaties was het de beurt aan Jasper Doest. Hij nam ons mee in de fotografie van zoogdieren. Een prachtig vergelijk werd er gemaakt met vogelfotografie als inleiding en de serie werd afgesloten door een unieke verzameling beelden van het Wisent. In Opdracht van National Geographic heeft Jasper een aantal maanden de Wisenten gefotografeerd in Nationaal Park Zuid Kennermerland. Al met al een zeer boeiend verhaal dat werd ondersteund door werkelijk prachtige beelden.

Voor de pauze werden Edwin Rem en Johan Reus als jubilarissen van onze club even in het zonnetje gezet. Uit handen van Wiebe ontvingen ze een lekkere fles drank passend bij de laatste weekend excursie in België en een kadobon.

In de pauze hadden de bezoekers nog de mogelijkheid om de expositie te bezoeken en konden de leden hun jubileumjaarboek op halen. Daarnaast werden de beperkte oplage nog verkocht en in een mum van tijd zijn alle boeken uitverkocht. De boeken zijn nog wel te bestellen via Blurb, zie onze website voor meer informatie.

Na de pauze startte de presentatie van Jan Smit. Mart Smit was helaas verhinderd maar had een goede reden omdat hij op dat moment in Afrika vertoefde. Jan nam ons mee naar een uniek stukje Europa. Een van de dunst bevolkte gebieden van Europa waar Jan en Mart in alle rust prachtige beelden hebben kunnen maken. Van plantjes, vogels, zoogdieren en schitterende landschappen werd er een impressie gegeven van de Barentszregio.  Uitgestrekte toendra’s, wilde rotsachtige kusten en kleine unieke naaldbossen kwamen in alle facetten aan de orde. Een prachtige serie beelden die bij vele bezoekers tot de verbeelding spraken. Jan sloot zijn presentatie stijlvol af met een fantastische serie over Wilde Zwanen.

De laatste presentatie van de avond werd verzorgd door Edwin Giesbers. Eerst liet Edwin een korte impressie zien van zijn fotografische kunsten waarna de presentatie werd vervolgd door een serie van Madagaskar. De soorten die je in Madagaskar aan treft zijn uniek in de wereld. De meeste soorten zijn endemisch en maakt het al bijzonder. Met name de dansende Sifakies en ander lemuren werden prachtig in beeld gebracht door Edwin. Maar Madagaskar heeft ook nog een unieke verzameling reptielen en amfibieën. Kleurrijke kikkers, gekko’s en kameleons passeerde de revue die op een fantastische manier waren vastgelegd. Edwin sloot de avond af met een lange audiovisuele presentatie.

Na een lange avond met veel prachtige en mooie foto’s werd de avond door Wiebe afgesloten maar niet voordat er nog een aantal mensen werden bedankt. Ten eerste de 3 sprekers kregen een grote bos bloemen en ook ons jubileumjaarboek. Daarna werden Muriel, Jacco, Edwin en Olaf nog bedankt voor hun inzet om een geslaagd jubileum te organiseren. De avond werd door Wiebe echt afgesloten door nog een dankwoord te richten aan onze sponsoren.

Al met al kunnen we als club terugkijken op een prachtige avond maar zeker ook onze expositie en het jubileumboek.

 

2017-05-18T21:48:23+02:00