Voorjaarsexcursie 2019

Home/Excursie/Voorjaarsexcursie 2019

Binnenkort is er weer een voorjaarsexcursie, op 5 mei dit keer, dus eerst ’s ochtends lekker de natuur in, voordat we ’s middags de vrijheid gaan vieren.
Zoals jullie in het jaarprogramma hebben gelezen gaan we naar de Groene Jonker, een stukje rijden maar wel een erg mooi gebied.

Het gebied
De Groene Jonker is een waterrijk natuurgebied met een grote plas, rietkragen en natte graslanden. Een paradijs voor veel weide- en moerasvogels. En ook voor de wandelaar is het hier heerlijk: de bijzondere vogels zijn van heel dichtbij te zien. De lepelaar, blauwborst, geoorde fuut, snor, kleine karekiet, grutto, zwarte stern… De Groene Jonker zit vól met bijzondere vogels. Je verrekijker mag tijdens deze wandeling niet ontbreken. In de hoogtijdagen kun je in de Groene Jonker wel 100 verschillende vogelsoorten tegenkomen. Wat maakt dit natuurgebied toch zo ontzettend aantrekkelijk voor deze vogels? Ten eerste vind je hier een afwisseling aan water, riet en graslanden. Voor ieder wat wils!

Parkeren
Je kunt parkeren bij parkeerplaats de Roerdomp Hogedijk 2-10, 2435 NC Zevenhoven

De zon gaat op om 6:00 uur, aangezien het een mooi gebied is met veel wandelmogelijkheden stel ik voor om rond 5:45 uur bij de parkeerplaats af te spreken.

Je hebt er verschillende mogelijkheden, het mooiste is een kort rondje lopen, dwars door de natuur. De wandelroute is ongeveer 3,3 kilometer lang en loopt over onverhard wandelpad. Deze is alleen toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

En uiteraard eindigen we met een kop koffie, en in schat in een appeltaartje, dit doen we bij: Restaurant Tijsterman, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop deze is vanaf 10 uur open.

2022-04-10T18:59:41+02:00